Orice Cognac este Brandy dar nu orice Brandy este Cognac.

Atât Brandy cât și cognac-ul sunt obținute prin distilarea sucului fermentat de struguri. Și atunci, care este diferența?

Brandy este prin definiţie o băutura spirtoasa produsa din must de struguri fermentat sau din pulpa de struguri zdrobiţi dar nu presaţi.

Produsul obţinut este distilat, apoi învechit in butoaie de stejar, care îl colorează, amesteca aromele si adaugă  o savoare aparte.

Cognac-ul trebuie să respecte reglementări foarte stricte, care sunt guvernate de AOC (Appellation d’Origine Controlée) din Franța.

Supranumit și “licoarea îngerilor”, Cognac-ul este cel mai fin brandy din lume, produs din vin care provine numai din regiunea Cognac, Franța.

Cognacul a devenit marca înregistrata a Frantei începând din 1909. Pentru ca un distilat de vin să se poată numi Cognac, trebuie sa fie produs doar în zone clar delimitate, mai exact regiunea Cognac.  Distilarea trebuie să fie făcută doar în alambic de cupru, strugurii sunt aleşi numai dintre anumite soiuri, atent selecționați si omologaţi, băutura trebuie să treacă prin două distilări, iar butoaiele in care are loc învechirea se cere să fie confecţionate doar din lemn de stejar din pădurea Troncais. Toate băuturile care se abat câtusi de puţin de la aceste reguli se numesc brandy-uri.

Un Brandy de origine controlată, Cognac-ul este cu adevărat special

Fie că preferați Noblet Brandy care are arome mai fructate sau preferați Noblet Cognac pentru o aromă desăvârșită, vă invităm să le încercați pe amândouă. Oricare dintre ele este o experiență în sine.